herbata imbirowa odporność

Herbata imbirowa na infekcje, wątrobę i kamienie nerkowe! + przepis

Herbata imbirowa chociaż pozornie zwyczajna, może przynieść Ci wiele korzyści zdrowotnych. Niewątpliwie jest niezwykle pomocna w walce z infekcjami, a nawet problemem kamieni nerkowych.

Herbata imbirowa to jeden z najłatwiejszych i najlepszych sposobów, by w pełni skorzystać z właściwości tego leczniczego korzenia. Imbir był niegdyś wykorzystywany w medycynie naturalnej ze względu na fakt, że skutecznie przeciwdziała rozmaitym dolegliwościom.

Ma on między innymi działanie przeciwbólowe i przeciwzapalne, co jest szczególnie ważne w przypadku leczenia infekcji i wszelakich stanów zapalnych.

Herbata imbirowa będzie nie tylko smacznym i aromatycznym napojem, ale niewątpliwie naturalną dawką przeciwutleniaczy, które ochronią organizm przed szkodliwym wpływem wolnych rodników i toksyn z otoczenia.
imbirze obecna jest substancja o nazwie gingeron. Jest to składnik aktywny, którego skuteczność w rozpuszczaniu kamieni nerkowych została potwierdzona badaniami naukowymi. Wszystkie składniki naparu imbirowego, na który przepis znajdziesz poniżej, mają działanie alkalizujące i pozwalają przywrócić zdrowe pH krwi.

Dlatego działa korzystnie na odporność organizmu, chroniąc go przed bakteriami i wirusami chorobotwórczymi. Z kolei witaminy i minerały chronią i odżywiają komórki ciała dlatego minimalizują negatywny wpływ wolnych rodników.

PREMIUM CBD 30% 10ml

Do wyczerpania zapasów wszystkie oleje CBD 50% taniej!!!

ZOBACZ (KLIK)

 

Herbata imbirowa – przepis

Składniki:

  • 6-8 centymetrów kłącza imbiru
  • 1 litr gorącej wody
  • duży słoik, talerzyk
  • sok z cytryny lub limonki
  • miód

 

Przygotowanie:

Ścieramy imbir na tarce o drobnych oczkach i dokładnie odciskamy całość: w sensie bierzemy do ręki i ściskamy, coby soku trochę puściło. Dlaczego? Tym sposobem uzyskamy jak największą powierzchnię  do zaparzania i najwięcej soku.

Imbir zalewamy wrzącą wodą i natychmiast przykrywamy talerzykiem, aby nie ulotniły się olejki eteryczne.

Zostawiamy do zaparzenia na minimum 4 godziny. Ponieważ chcemy mieć bardzo skoncentrowany napar, więc najlepiej pozostawić na całą noc.

Po tym czasie mocno przecedzamy imbir, najlepiej rękami wyciskając najwięcej jak się da. Na koniec resztki imbiru wyrzucamy, a napar przechowujemy w lodówce.

Po tym czasie wlewamy sobie 1/4 – 1/3 kubka imbirowego naparu, uzupełniamy gorącą wodą i ewentualnie do smaku sokiem z cytryny lub miodem (tak wiem, trochę się zmarnuje właściwości, trudno). Można dodać także szczyptę chilli. Pijemy bardzo gorące. Dlaczego? Ponieważ imbir jak i inne ziołowe substancje rozgrzewające powinien być pity bardzo gorący.

Pijemy szklankę co około 2-3 godziny. Dawka dla dorosłego to 6-8 kubków dziennie (ze względu na to, że imbir utrzymuje się w organizmie przez około 2 godziny, chcemy mieć stały poziom). Po drugim kubku powinniście czuć, że jesteście mocno rozgrzani, zwłaszcza ręce i nogi.

Jak długo pijemy? Minimum 2-3dni. Przede wszystkim na początku choroby, jeśli jesteście już w trakcie to też się przyda.

Powinieneś przeczytać także:

OLEJEK GOŹDZIKOWY – CUD NATURY. POZNAJ 7 PROBLEMÓW, KTÓRE LECZY W MGNIENIU OKA!

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *